Thursday, September 26, 2013

Sajam Energetika 2013

 

 


Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE) 

poziva Vas na 

Sajam Energetika 2013.

 Od 01. – 04. Listopada, u poslovnim danima od utorka do petka Zagrebački velesajam priprema i organizira specijalizirane sajmove ENERGETIKA, EKOTEHNO i INTERPROTEX te stručni skup Energetska konferencija.
Spajanjem ova tri sajma nastoji se objediniti programe i projekte u području očuvanja, zaštite i unapređivanja okoliša, ljudi i imovine te u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
Ovogodišnji sajam ENERGETIKA, smještena u paviljone 7 i 7a, proširuje program izlaganja na konvencionalne izvore energije objedinjujući na taj način cijeli energetski sektor. Cilj sajma usmjeren je prema poticanju poduzetnika za razvoj i proizvodnju opreme unutar energetskog sektora te povećavanju svijesti o korištenju energije i topline, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva RH.
Cijeli projekt ENERGETIKE odvija se kroz izložbeno - sajamski dio i Konferencijski – stručni program. Sajam će kroz izložbeni i konferencijski program pokazati kako proizvesti i koristiti energiju, s naglaskom na obnovljive izvore, a na što racionalniji i učinkovitiji način.
Hrvatska ima ogroman potencijal u Sunčevoj energiji tj. broju sunčanih dana, energiji vjetra i energiji biomase. Međutim taj potencijal nije dovoljno iskorišten što ukazuje na velike mogućnosti razvoja ovog sektora. Naime, Hrvatska se nalazi na samom dnu europske ljestvice po instaliranoj snazi energije iz obnovljivih izvora.
Za stručni dio zadužena je Energetska konferencija koja će analizirati najvažnije teme energetskog sektora sa namjerom unaprjeđenja poslovnih prilika i usmjeravanja investicija prema projektima energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
Sajam je otvoren od 10.00 do 18.00 sati, od utorka do petka. 
Cijena ulaznice je 20 kuna.
Više na www.zv.hr 
Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE)

No comments:

Post a Comment